УКР РУС

Прометей пояснив відмову від баскетбольної ЛЧ заради Єврокубка: "ФІБА не дала нам нічого"

11 липня 2022 , 22:57 / Читать на русском

Тренер Прометея Ронен Гінзбург розповів, як команда обирала європейський турнір для нового сезону.

"Якщо все було б нормально, я б хотів залишитися в баскетбольній Лізі чемпіонів. Раніше Єврокубок був значно кращим турніром, ніж Ліга чемпіонів. Зараз – просто краще, якщо ми говоримо про баскетбол. Нема сумнівів в прогресі Ліги чемпіонів. Але ситуація така, що ми не граємо вдома – тобто, не граємо в Суперлізі, і ніхто не пообіцяв нам або федерації прямого місця до регулярного сезону ЛЧ. 

Найкращий баскетбольний клуб України дізнався суперників у Єврокубку

Не хочу вживати слово "скандал", але це як мінімум нечесно по відношенню до нас. Тому що останнім часом Україна демонструвала гарні результати, вони бачили, що Прометей – серйозний клуб, і вони мали віддати нам місце в групі одразу. Цього не сталося.

Уявімо: ми граємо кваліфікацію, в ній ми бачимо 4 дуже сильних команди, такі як Бамберг, Тофаш, Унікаха, і все зроблено для того, щоб в підсумку вони кваліфікувалися до сезону. Нам же місця в груповому етапі не дають. 

Ми граємо в Латвії та Естонії, це не наш рідний чемпіонат, ми граємо 3 зустрічі кваліфікації, не долаємо її – у той час, як наші керівники вкладають великі гроші в клуб –  і залишаємося грати лише в Латвії та, можливо, в Кубку Європи ФІБА, але це не точно", – цитує Гінзбурга офіційний сайт Прометея.