Неймар

"Неймар: ідеальний хаос"

Підкорювач жіночих сердець – бразильський футболіст Неймар – знявся в декількох фільмах. Це не лише документальні стрічки про його велику кар’єру, як "Неймар: ідеальний хаос", а й роботи інших жанрів.

"Паперовий будинок"

Популярний іспанський серіал "Паперовий будинок" став світовим хітом. Проте мало хто знає, що Неймар теж взяв участь у зйомках. Через секс-скандал у 2019-му сцену з футболістом вилучили, але потім, коли всі обвинувачення було знято, її повернули на екрани. Неймар зіграв персонажа Жоао із Сан-Паулу, який не любить футбол та фестивалі.

У своєму твіттері форвард зазначив: "Я здійснив мрію та став частиною улюбленого серіалу. Тепер можу показати Жоао всім вам!".

"Три ікси: реактивізація"

У "Трьох іксах" Неймар зіграв самого себе. За сюжетом, його заманюють до команди, але бразилець на пропозицію відповідає: "Я не герой, я просто футболіст".

Зінедін Зідан

"Астерікс на Олімпійських іграх"

Легендарного Зінедіна Зідана, а у фільмі Зіданікса, глядачі по-справжньому впізнають зі сцени, коли випадково до ніг француза потрапляє м’яч. Далі володар "Золотого м’яча" ефектно демонструє свою майстерність. Також увагу привертає яскравий образ із чорним волоссям. Свою перуку Зіданікс у фільмі оцінив:

– Я зробив тобі гарне волосся, невже не подобається?
– Так, подобається.

Майкл Джордан

"Останній танець"

Серед баскетболістів неможливо не згадати видатного Майкла Джордана. Безсумнівно, його яскрава кар’єра заслуговує на розповідь у документальних фільмах чи мінісеріалах. Один із таких – "Останній танець". У кінострічці зображено історію про успіх Майкла та його колег з "Чикаго Буллз".

"Космічний джем"

Американський анімаційно-ігровий мультфільм про те, як чудовиська прагнуть захопити планету, а кролик Багз Банні разом зі своєю командою намагається їм перешкодити. Натомість лиходії пропонують влаштувати баскетбольний поєдинок, в якому переможець отримає все.

Щоб здобути перемогу, Багз Банні запрошує Майкла Джордана, і той погоджується. Проте не все так легко: поганці зібрали зіркову команду, яка готова протистояти легенді.

Девід Бекхем

"Меч короля Артура"

Англієць знявся у чималій кількості фільмів. Більшість кінострічок – про футбол, але є й незвичні ролі. У фільмі "Меч короля Артура" Девід мав епізодичну, але яскраву роль. Зі шрамами на обличчі, у образі лицаря Тріггера. Його місія наказати Артуру витягнути з каменю меч.

Андрій Шевченко

"Нація футболу"

Документальний фільм з’явився на великих екранах 27 жовтня 2022-го. Андрій Шевченко та багато інших виданих осіб розповідають історію становлення нашої збірної.

Ронда Роузі

"Форсаж 7"

Бронзова медалістка Олімпійських ігор, дзюдоїстка Ронда Роузі взяла участь у зйомках "Форсажу 7". Кара, так звуть персонажа Роузі, зіграла охоронця та навіть знялась у сцені, де влаштувала двобій проти Мішель Родрігес.

Роналдінью та Майк Тайсон

"Кікбоксер: реванш"

Головний герой Слоан потрапляє за ґрати, де його очікують Роналдінью (Роналдо) та Майк Тайсон (Бріґґз).

Пеле

"Народження легенди"

Не вистачить слів, щоб описати талант "Короля футболу". Покійний Пеле виграв три чемпіонати світу, забив понад 1000 голів. Кінострічка "Народження легенди" демонструє найперші, найважливіші кроки, з яких почалась славетна кар‘єра бразильця.

Володимир Кличко

"11 друзів Оушена"

У культовому фільмі згадали й нашого українського боксера – Володимира Кличка. За сюжетом, авантюристи хочуть пограбувати казино, де цього ж дня має відбутись бій Кличка проти Льюїса за звання чемпіона світу. Згодом ця подія відбудеться і у реальному житті, та тільки на ринг вийшов не Володимир, а його брат Віталій. 15-ти секундну сцену з боєм, за словами Віталія, репетирували 20 разів, хоч поєдинок був і не справжнім.

Майк Тайсон

"Похмілля у Вегасі"

Скандальний боксер може похвалитися плідною акторською діяльністю. Наприклад, у кінострічці "Похмілля у Вегасі" боксер взяв участь у всіх трьох частинах. У перших двох ви побачите парубочі вечори, після яких хлопці потрапляли у різні цікаві ситуації чи навіть влаштовували дебати з приводу краденого тигра Тайсона. А у третій – друзям потрібно визволити друга Алана з психіатричної лікарні.

Ерік Кантона

"У пошуках Еріка"

"Король Ерік" – саме так називають фанати Манчестер Юнайтед геніального француза. Він не лише легенда клубу, а й досвідчений актор. Кантона знімався у комедійних, драматичних, документальних фільмах. "У Пошуках Еріка" футболіст постає в образі мудрої та досвідченої людини, рятує від самогубства.

Хуан Ернангомес

"Дорога до НБА"

У головній ролі знявся Адам Сендлер, який зіграв скаута НБА. Останній знаходить в Іспанії недосвідченого, але талановитого гравця (Хуан Ернангомес) і намагається підготувати його до драфту НБА. Роль основного антагоніста, Керміта Вілтса, виконав нападник Міннесоти Тімбервулвз Ентоні Едвардс.

Василь Вірастюк

"Пригоди S Миколая"

Завершує нашу підбірку український стронґмен, найсильніша людина світу у середині нульових, Василь Вірастюк. Найбільшої прихильності серед аудиторії отримав фільм "Пригоди S Миколая". На словах, спортсмен "справжній" Миколай, а на ділі – злодій.

Читайте також:

Яким футболістом був Йовічевіч? Шанс від Реала, порвані "хрести" і Львів у житті першого україномовного тренера Шахтаря