На цьогорічному Євробаченні у Ліверпулі увага публіки була прикута не лише до виконавців, але й до яскравого тандему ведучих. Українська рок-зірка, фронтвумен гурту The Harkiss Юлія Саніна, британська телеведуча Аліша Діксон та її землячка, популярна акторка Ханна Ведінгем. Остання активно проявляла інтерес до України. Спершу брала імпровізовані уроки рок-музики в Саніної. Згодом намагалася розмовляти українською.

А свою місію на найпрестижнішому пісенному конкурсі Європи резюмувала так:

Як мати, я хотіла допомогти, наскільки могла, намагаючись пролити світло на той факт, що бойові дії в Україні – це майже як Друга світова війна. Наприклад, коли дітей відправляють у безпечні місця, і батьки їх більше не бачать. Ось на що звернута моя увага. Я відчуваю, що Євробачення та музична культура подбають про себе. А от Україні потрібна підтримка. Ми маємо вислювлювати звірства, які там відбуваються.

А на фінал конкурсу обрала прикраси від нашого бренду Guzema – каблучки вигадливої форми.

Шалену популярність Ханна здобула завдяки одній із ключових ролей в серіалі "Тед Лассо" – хітовому комедійному шоу Apple TV +. Веддінгем зіграла Ребекку Велтон – нещодавно розлучену жінку, якій дістався футбольний клуб Річмонд, що виступає в англійській Прем'єр-лізі. Команда була улюбленим дітищем її колишнього чоловіка. І щоб помститися ненависному екс-обранцю, жінка будує підступний план, щоб розвалити клуб. Для цього запрошує тренувати Річмонд такого собі Теда Лассо – тренера з американського футболу, який геть нічого не тямить у класичному футболі. А допомагають йому асистенти, які теж раніше не мали жодної дотичності до цього спорту.

Але несподівано цей тандем невдах, попри, м'яко кажучи, не високі турнірні результати, завойовує прихильність гравців, вболівальників та прискіпливіх журналістів. І навіть розтоплює серце суворої напоказ героїні Ханни Ведіннгем, яка й сама закохується у футбол. Усе завдяки харизмі Теда, якого зіграв Джейсон Судейкіс – він життєрадісний, постійно сипле жартами і каламбурами, вміє у кожній бочці дьогю знайти ложку меду.

Станом на зараз у прокат вийшли три сезони спортивної комедії. Останній із них впевнено лідирує у рейтингу Apple TV+. А творці кінопродукту збирають численні премії за свою роботу. Зокрема, Ханна Веддінгем стала володаркою "Еммі" за найкращу жіночу роль.

До речі, персонажа Теда Лассо вигадали якраз Джейсон Судейкіс та його друг Брендан Гант, який теж знявся у серіалі. Судейкіс зовсім не знав футбольних правил, тож його приятель намагався виправити ситуацію завдяки грі у FIFA на PlayStation. Паралельно вони створили образ Лассо – тренера з американського футболу, який несподівано почав тренувати клуб з АПЛ. У 2013-му американський телеканал NBC запросив Судейкіса зіграти цього комедійного персонажа у рекламних роликах. На екрані Лассо очолює Тоттенхем, але радіє, коли його підопічні б'ють вище воріт та не знає, що у футболі існує нічия. Відео зібрали понад 28 мільйонів переглядів і наштовхнули Судейкіса на думку, що цю сюжетну лінію варто розвивати. До слова, у FIFA 23 з'явилися Річмонд та його харизматичний тренер.

А от Ханна Веддінгем ще до "Теда Лассо" встигла знятися у культовій "Грі престолів". Хоча її роль там другорядна, однак настільки яскрава, що є не меншою візитівкою саги, ніж Дайєнеріс Таргарієн чи Джон Сноу. Мова про септу Юнелу, яка з'являється на екранах у п'ятому і шостому сезонах. Так, та сама, коронним словом якої є Shame, а незмінним атрибутом – дзвінок.

Той славнозвісний дзвінок акторка залишила собі після зйомок. А з Лєною Хіді, героїню якої так довго мучила на екрані, у реальному житті Веддінгем пов'язує дружба.

До речі, найскладнішою для Ханни була сцена, де Гора вбиває її за наказом Серсеї Ланістер.

Я була прив’язаною до дерев’яного столу справжніми великими ременями на десять годин. І точно, окрім пологів, це був найважчий день у моєму житті. Але в такі моменти треба вирішити, чи ви продовжуєте, чи розгублюєтеся і говорите: "Ні, це не те, на що я підписувалася, бла, бла, бла".

Загалом Ханна знялася у кількох десятках серіалів. Серед найвідоміших – "Сексуальне виховання".

Однак найскладнішою роботою Веддінгем вважає зйомки у серіалі "Бенідорм". Там її героїня Тоня Дайк часто з'являється на екрані у бікіні та на височенних підборах. Щоб потрапити на знімальний майданчик, акторка мусила перетинати хол одного з готелів у Коста-Бланка і постійно терпіти витріщання його мешканців. В інтерв'ю для видання The Mirror Ханна розповіла:

Мені доводилося боротися з тим, що я хотіла зробити інстинктивно: бити їм морди. Не могла так вчинити, тому що працювала. Маленьке янголятко на моєму плечі говорило: "Не роби цього, Ханно", але мені дуже хотілося зняти свої п’ятидюймові підбори і побити цих чоловіків. Вони були там зі своїми жінками… І ті ніяк не реагували! Тому я сказала жінкам: "Ви вважаєте, це нормально, щоб ваш чоловік так поводився?". Це було неприємно, але охоронці були дуже хорошими, і вони почали супроводжувати мене на знімальний майданчик і на зворотному шляху".

Також британка зізнаєтья: попри те, що любить цей серіал, власною роллю незадоволена. Адже її героїня привертає увагу не своїми здібностями, а провокативним гардеробом і поведінкою.

На знімальному майданчику Веддінгем познайомилася зі своїм тепер уже екс-чоловіком Джанлікою Куньєтто, який є батьком її доньки Кітті. До речі, статуетку "Еммі" акторка зберігає у спальні доньки. Каже, своєрідне нагадування для дівчинки: мама її дуже любить, і якщо відсутня, то лише із поважної причини.

Ханна завжди мріяла знятися у мюзиклі. Бажання втілилося у життяв 2012-му – британка виконала роль робітниці із заводу у мюзиклі "Знедолені" за мотивами твору Віктора Гюго. У Веддінгем, до речі, потужний голос, який вона продемонструвала під час майстер-класу від Юлії Саніної. Вона має вокальний діапазон чотири октави, а її мама – оперна співачка.

Як і на екрані, у реальному житті Ханни багато спорту. Щоб тримати себе у формі, акторка займається пілатесом, йогою і танцями. Харчується тричі на тиждень. На сніданок – цільнозернові тости і авокадо, на обід Веддінгем обирає салат або суп. А вечеряє куркою чи рибою з овочами. Також обов'язково п'є багато води.

До того як потрапити у кіноіндустрію, Веддінгем була успішною театральною акторкою. Вона – володарка трьох Премій Олів'є (найпрестижніша театральна нагорода Великобританії, яку вручають з 1977 року). Найвідоміша її роль у цій сфері – Зла Відьма Заходу із "Чарівника країни Оз". А її найсвіжіша робота – зйомки у третьому сезоні "Бріджертонів".