Я унікальний боєць. В історії ніколи не було такого як я. Такі з'являються тільки раз в 1000 років.

Я воїн, а не бізнесмен! Не думаю про гроші, славу і добробут. Мене хвилюють тільки бої.

Неважливо, скільки разів люди принижували вас у житті, ніколи не звертайте на це увагу, тому що це нічого не означає.

Моє багатство – мої діти, моя сила – моя дружина.

Я не боюся диявола. Бився б навіть з ним.

Ніколи нікого не недооцінюйте. Тому що все може піти не так, як ми вже бачили багато, багато разів у минулому, коли чемпіони недооцінюють своїх суперників. Зі мною цього ніколи не станеться. Я дуже наполегливо тренуюся і поважаю кожного суперника.

Щоразу, коли ви виходите на ринг із боксером надважкої ваги, то сильно ризикуєте.

Найбільший момент у моїй кар'єрі – титули, які я виграв у Володимира Кличка. Я його перебоксував тоді. Ще можна згадати бої проти Деонтея Уайлдера, а також поєдинок із Ділліаном Уайтом.

А хто мене зупинить? Я не алкоголік, а просто диявол у випивці. На сто відсотків збираюся погуляти з вболівальниками. Я відомий цим. Збираюся непомітно заховати кілька ящиків у свою валізу. Згадайте Євро-2016, коли я поїхав до Ніцци й купив 200 фанатам коктейлі.

На чинних боксерах ще були підгузки, коли я думав про Кличка. Коли Усик став професіоналом? Джошуа? 2012-2013 роки? Коли вони боксували на Олімпіаді-2012, я вже був у п’ятірці найкращих у світі.

Ніколи не думав, що битимусь з Усиком. Звідки він взагалі взявся? Цей українець раптом піднявся у вазі, побив Джошуа, забрав усе визнання Ентоні, яке той будував роками. Усик – гідний суперник, але 5 років тому він був ніким, про нього ніхто не думав.

Мене списали з рахунків, тому що моє тіло не було таким красивим, як в інших. Потім мене списали, бо Володимир Кличко був чемпіоном світу. Мені довелося відправитися в Німеччину на бій, в якому мені не залишали шансів. Потім мене списали з рахунків, тому що я важив майже 180 кг, і у мене були проблеми з психікою, але це мене не зупинило.

Я намагався покінчити життя самогубством. Прокидався і не хотів жити, робив життя всіх навколо нестерпним. Всіх, хто був поруч зі мною, я відштовхував від себе.

Ніхто нам не може обіцяти, що завтра настане. Одного дня ти можеш вийти попити пива і не повернутися додому. Як мій брат нещодавно.

Мною рухає не конкуренція. Це навчання. Тож поки я можу залишатися у формі, активним і психічно здоровим, завжди буду тренуватися.

Хочу бути дворазовим чемпіоном світу, але таке вже було. Дворазові, триразові. Потрібно щось нове. Моя мета – стати п’ятиразовим чемпіоном світу, але не програти при цьому жодного бою. А взагалі дуже просто стати абсолютним чемпіоном. Адже для цього треба побити всього двох мішків, Вайлдера і Джошуа.

Чесно кажучи, мені взагалі начхати, що про мене думають та як запам'ятають. Але ця пригода була цікавою, мені подобалося. У мене були свої підйоми, були провали.

Де цей кролик? Усику, ти – наступний, 95-кілограмовий маленький карлику. Я вже розібрався з одним українцем, Кличком. Тепер візьмуся за тебе, маленький, потворний чоловічку з проміжком у зубах.

Зроблю все можливе, щоб бій з Усиком за всі титули суперважкої ваги відбувся. Це історичний бій. Він каже, що йому потрібний лише цей поєдинок. Я згоден. Хочу поставити все та подивитися, хто виграє. Хоча я не думаю, що Усик досить великий і сильний, щоб витримати мої удари.

Читайте також:

"Краще помру, аніж зніму хрест": правила життя Олександра Усика

Анастасія Боднар, спеціально для Спорт 24