Я пишаюся тим, що народився в Україні. Я щасливий, коли після поєдинку підіймаю український прапор і показую всім, що я – українець.

Те, що я роблю – це велика заслуга мого батька, і я хочу, щоб в історії залишилося його прізвище. Тому роблю все, щоб бути в історії.

Я з України та пишаюся цим. Це земля моїх батьків, вони дали мені життя, шанс стати великим спортсменом, атлетом. Ця земля виростила мене.

Моїй доньці тільки одне ім'я підходить – Вікторія. Вона – донька перемоги.

Ломаченко з донькою

Я відгороджую сина від популярності. На все свій час. Я вважаю, що він повинен зробити все сам.

Гроші – це гроші. Завтра ти можеш втратити гроші, але своє ім'я і свою історію ти ніколи не втратиш.

Моя основна мета – бути в історії. Я хочу вписати своє ім'я і прізвище в історію боксу. Якщо ви через 10 років підете в бар, візьмете пиво зі своїми друзями та почнете розмовляти про бокс, ви повинні згадати моє ім'я.

Я хочу асоціюватися з боксом, це моя мета.

Ломаченко з прапором

У мене дуже багато друзів у Росії, у мене родичі в Росії є. У мене суперники з Росії є. Я з усіма спілкуюся, дружу, підтримую стосунки. Я не можу просто припинити з ними спілкуватися через те, що мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. Чесно кажучи, це не вкладається в моїй голові. По суті, ми є одним народом.

Від того, що у нас якась політична напружена ситуація між Росією та Україною… Я не можу розривати стосунки зі своїми друзями через те, що у нас там, нагорі, йде якийсь поділ, якась політика.

Для мене з дитинства не було поняття Росія, Україна, Білорусь. У мене не було поняття, що це інші люди, або інша країна, кордон якийсь. Я весь час думав про те, що ми – єдиний народ. Ми всі – православні християни, і ми живемо всі на одній землі, а сьогодні нам намагаються підмінити принципи та віру.

Звичайно, мені не подобається те, що відбувається у нашій країні. Я вважаю, що ми всі повинні жити у мирі та любові. Я хочу, щоб усі люди поважали, любили та цінували один одного. Якщо кожен буде ставитись до інших, як до самого себе, то у нас у світі буде порядок, мир та любов.

Ломаченко та Усик

Мене засмучує війна на сході України. А радують, як правило, спортивні досягнення: тішуся великим і малим перемогам наших спортсменів.

Патріотизм – це не просто казати, а щось робити для своєї Батьківщини. Зробити конкретне для країни та щоб про це знав увесь світ.