Кілька тижнів тому ми розповідали про перших жертв серед людей спорту України. Їх вбили рашистські солдати. Смертоносна війна триває. Тому, на превеликий жаль, до Небесного спортивного полку додалися нові герої.

Володимир Стельмах. Регбі.

27-річний гравець регбійного клубу Рівне Володимир Стельмах у складі ЗСУ боронив Батьківщину.

Лейтенант загинув у запеклому бою під Києвом. Володимир Стельмах доблесно служив у лавах військової частини А3892.

Іван Щокін. Веслування.

25-річний спортсмен Іван Щокін загинув, обороняючи Маріуполь. Наш герой займався академічним веслуванням з 2011 року, досягнув звання кандидата у майстри спорту, ставав призером всеукраїнських змагань серед юнаків.

Стараннями та неоціненними жертвами Івана та його побратимів окупантам досі не вдається взяти Маріуполь – місто, яке рашисти буквально стерли з лиця землі.

Єгор Біркун. Змішані єдиноборства.

Біркун був членом збірної України зі змішаних єдиноборств. 23 березня стартував чемпіонат світу з ММА GAMMA, у якому Єгор мав виступати захищати честь батьківщини. Але того дня Єгор загинув, захищаючи честь України у набагато важливішому бою.

Уродженець Кривого Рогу став на захист Батьківщини з перших днів варварського вторгнення російських військ. Єгор служив у полку Азов, воїни якого відчайдушно тримають оборону Маріуполя, попри бомбардування та щоденні обстріли артилерії.

Ігор Сухих. Рукопашний бій.

Сухих був майстром спорту з військово-спортивних багатоборств та рукопашного бою, чемпіоном і призером чемпіонатів України, Європи та світу, а також гравцем футбольної команди АТО-Ірпінь.

Спортсмен героїчно віддав своє життя, захищаючи від рашистів Ірпінь. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин:

Він загинув на моїх очах. Це велика трагедія для всієї нашої громади, адже в Ігоря тут було багато друзів і товаришів.

Максим Кагал. Кікбоксинг.

Воїн мав позивний "Пітон". Він служив у полку Азов. Максим загинув 25 березня у запеклих боях за Маріуполь.

У складі збірної України Кагал здобував золоту і бронзову медалі чемпіонату світу з кікбоксингу.

Анастас Іванов. Важка атлетика.

Запорізький важкоатлет Анастас Іванов загинув від рук російських окупантів під час захисту Маріуполя.

Він був вихованцем обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з важкої атлетики ім. Леоніда Жаботинського.

Іванов є багаторазовим призером і переможцем міських та обласних турнірів, учасником чемпіонатів України.

Сергій Проневич. Легка атлетика.

Сергій потрапив до "Книги рекордів України" у жовтні 2019-го. Він пробіг у повній військовій екіпіровці українського вояка марафонську дистанцію – 42 кілометри.

Мати загиблого розповіла, як він потрапив до рук рашистських катів:

Він був в якійсь територіальній обороні. Доповідав своїм, де розташовані які танки чи що там, в якійсь розвідувальній групі був. Вийшло чи то засідка, чи то росіяни були там і була, як говорять, стрілянина. А в результаті з 12 березня мені нічого невідомо стало, тому що не було зв’язку, ніде нічого. Кажуть, його тримали в підвалі, в пожежній, і там його катували, тому що на руках сліди від кайданок було видно.

Володимир Колесник. Футбол.

52-річний герой загинув у бою за Авдіївку. Колесник свого часу був у першій команді Кривбасу, а пізніше грав за ветеранів. Також виступав за низку аматорських клубів.

Кривбас на своїй сторінці у Facebook повідомив про смерть Володимира Колесника:

Він з перших днів АТО пішов захищати Україну. Після повномасштабного вторгнення рф герой отримав важке поранення під час боїв у Авдіївці. Військовослужбовця направили до лікарні імені Мечникова у Дніпрі. Втім, врятувати життя бійцю не вдалося. Вранці 25 березня його серце перестало битися.

Сергій Шестак. Футбол.

Сергій Шестак мешкав у Черкасах та був одним із лідерів футбольної аматорської команди Черкаські козаки. У чоловіка залишилася донька та дружина. Рашисти вбили Сергія Шестака на Донеччині, у бою під Волновахою.

"Від імені президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка і всієї футбольної спільноти України висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Сергія. Світла і Вічна Пам’ять. Царство Небесне. Герої не вмирають!", – зазначила Українська асоціація футболу.

Богдан Семенчук. Футбол.

Гравець-аматор березнівського Случа Богдан Семенчук поліг у бою за Київ. Він добровільно вирушив захищати Батьківщину від рашистських скотів.

До війни Богдан Семенчук захоплювався футболом та грав за місцевий клуб Случ, який виступає у 1-й лізі чемпіонату Рівненської області.

Денис "Шкіпер" Котенко. Футбольний фан.

25-річний фан Дніпра взяв до рук зброю з перших днів варварського вторгнення росії в Україну. Денис очолював місцевий "Національний корпус", воював у 8-му окремому полку спеціального призначення та був бійцем 3-го окремого батальйону Української добровольчої армії.

24 березня Денис Котенко віддав життя, захищаючи від окупантів Київ. У нього залишився дворічний син.

Виродки, які вдерлися на наші землі, вбивають не лише солдатів. Вони безжально забирають життя і в мирних жителів. Рашистські скоти вбили футболіста-аматора Олександра Іващика, який в ролі волонтера допомагав евакуйовувати людей з Ірпеня. Там же ж рашисти безжально вбили дитячого тренера з боксу Олексія Джунківського. Орки вдерлися у його тренувальний зал і боягузливо розстріляли чоловіка.

А маленька гімнастка Катерина Дяченко трагічно загинула через те, що російська артилерія влучила у її будинок…

Вічна пам’ять!

Ніколи не пробачимо! Слава Героям України!