"Я не торкалася ракетки сім місяців. Раніше я хотіла відпочити від тенісу. Можливо, на мене тоді забагато навалилося, через те, що сталося наприкінці лютого минулого року, через нервування і тиск. Останні турніри видались для мене дуже важкими, тому я була рада повністю відійти від справ. Однак зараз моя мета – повернутись на корт, хоча впевнена, що не шкодую про паузу в кар'єрі.

Постараюся бути готовою до літа, але намагаюся не поспішати. Я знаю, що мені потрібно бути дуже сильною, щоб повернутися в тур, сучасний теніс потребує важких фізичних навантажень. Усі групи м’язів повинні бути готові, а тим паче після того, як я не грала понад сім місяців і не тренувалася у зв'язку з вагітністю. Звичайно, моє тіло тепер інше. Мені потрібно розбити все на дрібні частинки, щоб зібрати всю силу свого тіла. Вона мені знадобиться, адже я хочу повернутися на вершину", – цитує Еліну Світоліну The New York Times.

Нагадаємо, на Олімпійських іграх у Токіо Еліна Світоліна здобула першу медаль в історії України у великому тенісі – бронзу. Загалом у її активі 16 індивідуальних нагород.