У неділю, 5 травня, завершився третій етап Кубка світу-2024. Скелелази змагались у двох видах: болдерінг та швидкість. Єдиним представником збірної України на Кубку світу став Ткач.

21-річний скелелаз із Кропивницького мав дві спроби пройти доріжку, найкращою для спортсмена стала друга спроба. Перший раз доріжку перешкод українець пройшов за 5,48 секунд, а вдруге – за 5,19 секунд, що стало новим рекордом України.

За підсумками кваліфікації Ткач став другим, поступившись лише американцю Семюелю Вотсону, у якого кращий результат 4,99 секунди.

Загалом Ткач учетверте оновлює національний рекорд у скелелазінні на швидкість. У серпні 2023 року, виступаючи у швейцарському Берні на чемпіонаті світу, він подолав дистанцію за 5,25 секунди. Ткач покращив свій результат на 0,06 секунди, повідомляє Суспільне Спорт.

Ярослав Ткач у 2021 році здобув два срібла на етапах Кубках Європи зі скелелазіння на швидкість. У 2022 році він став бронзовим призером Всесвітніх ігор. Також Ткач є претендентом на участь в Олімпійських іграх-2024.