Оборонець Евертона зазнав важкої травми у поєдинку АПЛ проти Ліверпуля і тепер ризикує пропустити чемпіонат Європи, який стартує вже в червні. Циганик вважає, що Миколенко має ухвалити непросте рішення, яке може повпливати на його кар'єру.

"Питання в тому, що рішення має ухвалити сам Миколенко. У 2006 році така сама історія була у Шевченка. Перед чемпіонатом світу він дуже хотів грати, але травмувався у матчі останнього туру, в якому не повинен був грати.

Було два варіанти. Перший – це традиційна медицина без хірургічного втручання, відновлення швидше і шанси встигнути до чемпіонату світу. Або операція та довге відновлення, але ти повноцінно готуєшся до наступного сезону. Шевченко обрав перший варіант: швидко відновився, відіграв чемпіонат світу та перейшов у Челсі. І тоді у нього був такий дуже "зіжмаканий" сезон.

Традиційне лікування через деякий час все одно цю проблему виявить, бо це заліковування травми. Коли тобі вже за 30 – ти можеш ризикнути й піти на таку історію, бо більша частина кар'єри вже позаду. А Миколенко молодий футболіст.

Я думаю, що йому зараз потрібно буде ухвалити рішення: залікувати травму та підготуватися до Євро або оперуватися вже після чемпіонату Європи, але тоді ти пропускаєш майже півроку. Це дуже складна історія", – сказав Циганик у програмі "Циганик LIVE".