На кону поєдинку був вакантний чемпіонський пояс IBF у легкій вазі. Раніше ним володів абсолютний чемпіон світу Девін Хейні. Проте американець вирішив змінити дивізіон, а тому титул виявився вакантним.

Василь Ломаченко та Джордж Камбосос мали провести бій ще у 2022 році, однак, повномасштабна агресія росії проти України перекреслила всі плани.

У перших двох раундах у Василя пройшло кілька ударів – Камбососсу радять працювати джебом та постійно тиснути. Завелися бійці в 3-й трихвилинці, влаштували обмін, аж судді довелося втрутитися. Ломаченко, 29–28.

У 4-му раунді Василь завдав декілька влучних ударів та навіть притис суперника біля канатів, Джородж продовжив працювати другим номером. До 6-го раунду Камбосос дещо активізувався, завдавши влучних ударів по корпусу. У 8-й трихвилинці стала помітною втома обох боксерів, втім, українець продовжив працювати першим номером. У наступних двох раундах характер бою зберігся.

Вирішальним став 11-й – Ломаченко відправив суперника у нокдаун, розбивши око. Той піднявся, але згодом знову опинився на канвасі, його команда викинула білий рушник і рефері зупинив бій.

Василь здобув вакантний титул чемпіона світу за версією IBF у легкому дивізіоні, а також відібрав титул IBO у Джорджа. Зауважимо, що для нього це перша дострокова перемога з червня 2021 року. Джордж вперше програв достроково.