– Зараз ви перебуваєте у Саудівській Аравії. Що там вражає європейця в плані побуту чи ментальності місцевих мешканців?

– У Саудівській Аравії вражає контраст між традиціями та сучасністю. Місцеві жителі поважають свою культуру, що проявляється у їхньому одязі, звичаях та повсякденному житті. Одночасно країна стрімко розвивається, і можна спостерігати високотехнологічні місця з неймовірною архітектурою. Також гостинність та доброзичливість місцевих мешканців викликають захоплення.

– Ви уже вдруге допомагаєте Френсісові Нганну готуватися до боїв. Очевидно, він цінує вашу допомогу, якщо звернувся вдруге. Розкажіть, будь ласка, трохи більше про специфіку зборів. На що робиться акцент під час спарингів, чим відрізняються табори перед поєдинками з Ф’юрі і Джошуа?

– Так, це вже другий раз. Я в гарних стосунках з командою, ми підтримували зв'язок навіть під час перерви між зборами. Не можу ділитися подробицями про табір, але варто відзначити, що Френсіс став значно швидшим, ніж був під час підготовки до бою з Ф'юрі. Нинішні тренування інтенсивніші, але це тільки середина табору, тож попереду буде ще цікавіше.

– Тренер Нганну не раз казав, що Джошуа може стати для Френсіса значно складнішим суперником, ніж Ф'юрі. А як вважаєте ви і чому?

– Спочатку ми всі думали, що Ф'юрі буде складним опонентом, враховуючи його статус чемпіона світу. Проте, як показав поєдинок, а також за моїм особистим переконанням, перемогу здобув Френсіс. Тому мені важко сказати, хто буде справжнім викликом для нього.

– Минулого разу були чутки, що Майк Тайсон допомагає Нганну в тренуванні. Тоді ви спростували цю інформацію. Схожі чутки є й цього разу. Чи бачили ви “Залізного Майка” в таборі?

– Я вже три тижні перебуваю в таборі і поки що не мав нагоди зустрітися з Майком Тайсоном. Однак хочу відзначити тренера Нганну – Дьюї Купера. Він невтомно працює зі своїм підопічним, приділяючи увагу кожній дрібниці. Також вражає відданість роботі всієї команди заради досягнення найкращих результатів. Мені дуже подобається перебувати серед таких професіоналів.

– Що можете сказати про Нганну як про людину, про його характер?

– Насправді, він дуже добрий та ввічливий. Його ставлення до всієї команди є доволі турботливим. Френсіс постійно цікавиться, чи все мене влаштовує. Це стосується не лише аспектів роботи на тренуваннях, але й повсякденного життя. Ми живемо в одному готелі, де бачимось кожного дня. Також їздимо на тренування всією командою.

– Що думаєте з приводу чергового перенесення мегафайту Усик – Ф’юрі? Чи могло бути розсічення навмисним? Чи піде це відтермінування на користь Тайсону? А як може вплинути на Олександра?

– Це надважка категорія, де кожен удар може завдати великої шкоди. Я вважаю, що це сталося не навмисно. Такий поворот може піти на користь Тайсону, надаючи йому додатковий час для кращої підготовки. Щодо Олександра, то ця ситуація не матиме на нього жодного впливу. Він психологічно стійкий хлопець.

– Також ви бували в тренувальному таборі Усика. Кажуть, він відпрацьовує такі навантаження, ніби до польоту в космос готується. А які ваші враження?

– Дійсно, тренування під час зборів Усика неймовірно інтенсивні. Але подібні високі навантаження характерні для всіх таборів, де мені доводилося бути. Я завжди намагаюся адаптуватися до заданого режиму та рівня навантажень, і це мені вдається. Тож інтенсивність у таборі Усика не є для мене чимось надзвичайним.

– Стосовно вашої кар’єри: з ким хотіли б зустрітися в наступному поєдинку? Нещодавно ви розповідали, що вам пропонували круглі суми за бої з росіянами, але ви відмовилися. Чи надходили свіжі пропозиції за останній місяць (не від росіян, а загалом)?

– Без сумніву, з кимось із топ-20 світу. Пропозиції є завжди, але наразі я сконцентрований на перемовинах з декількома людьми щодо того, щоб вести мене. Тому цей час я використовую на покращення своїх навичок та підвищення професійного рівня.

– У вас доволі велика перерва, попередній бій був торік у березні. З цим це пов’язано?

– Наразі країна переживає складні часи. Обставини позбавляють мене можливості тренуватися належним чином та перебувати в бажаному режимі. Також, як я вже згадував раніше, організацією моїх боїв тепер будуть займатися інші особи.

– Останні 4 бої ви проводили у Німеччині: якою є місцева публіка? Чи вміє підігрівати емоції на рингу, мотивувати боксерів?

– Мені подобалось виступати в Німеччині. Зустрів там неймовірно доброзичливих людей з великою любов'ю до боксу. Я впевнений, що в майбутньому мені вдасться провести там ще багато поєдинків.

– Знаю, що в юності ви займалися спасом і в одному з інтерв'ю назвали це школою виживання. Наводили як приклад біг на 15 кілометрів з водою в роті. Які ще випробування ви долали? І коли з’явилося тверде бажання шукати себе в боксі?

– Це були чудові часи. Ми влаштували кемп на 10 днів у лісі, жили в палатках і готували їжу на відкритому вогні. Також випробовували себе: стояли та спали на цвяхах, ходили по розпеченому вугіллю.

Після участі в таборі з Володимиром Кличком, в мене з’явилося бажання шукати себе в боксі. Через 2 місяці після завершення табору мені запропонували контракт в Німеччині. Ось так і розпочалася моя карʼєра в боксі.

– І трішки особистого. Бачила, що ви недавно одружилися. Вітаю! Розкажіть, як відбувалося освідчення?

– Дякую! Насправді, бажання освідчитися в мене було вже давно, адже це було справжнє кохання з першого погляду. Момент настав, коли ми поверталися з тренувального табору Френсіса Нганну. Ми вирішили зробити коротку зупинку в Парижі на один день, і саме там я зробив своїй коханій пропозицію. Одразу після цього ми повернулися до України, де офіційно зареєстрували наш шлюб.

Інші інтерв'ю Марічки Кулачковської

"Кузен Ф’юрі був на 40 кілограмів важчим і недооцінив мене": супертяж Миронець про гучну перемогу, прогноз для Усика, табір добряка Баколе

"Що це взагалі таке – сани влітку?": автор рекорду України на ЧС про дитинство на Сихові, загибель сусіда Кобзистого і вагу 0,001 секунди

"Вітер на швидкості 125 км/год дме в горло при температурі "мінус 20": як Україна здобула історичну медаль зі скелетону