"Ми з ним не були близькими друзями і ніколи відверто не спілкувалися. Мені було б цікаво, яка у нього взагалі позиція, щоб розуміти. Моя позиція щодо нього не змінилася, бо я сприймаю його виключно як спортсмена.

А з приводу його людських якостей чи політичних поглядів мені нічого невідомо. Звісно, у складний для країни момент як звичайні люди, так і особисті шанувальники Ломаченка можуть обурюватися подібною поведінкою через те, що сам момент змушує займати чітку позицію до ситуації.

Тут можна зрозуміти критику зі сторони. Але якщо Василю є якесь діло до того, як його сприймають в українському суспільстві, то йому потрібно просто вийти і розповісти, як він вважає і що у нього в голові. Особисто для мене там багато невідомого. Я не знаю, чим він мотивується.

Чи пробачать українці Ломаченкові за це мовчання, чи будуть вболівати за боксера у бою з Камбососом? Громадяни, напевно, не вибачать подібну поведінку в часи, коли твоя держава потребує від тебе допомоги. Хоча б медійної, моральної. Тому я розумію критику. Звісно, це право Василя – демонструвати позицію як заманеться. Але водночас він має розуміти, що всі публічні особи мають відповідати за результати своєї поведінки", – сказав Беленюк в інтерв'ю Спорт Експрес.