Кубок англійської ліги, 1/16 фіналу

Арсенал – Брайтон – 1:3

Голи: Нкетія, 20 – Велбек, 27 (пен.), Мітома, 58, Лемпті, 71

Вест Хем – Блекберн (Чемпіоншип, другий дивізіон) – 2:2 (9:10 в серії пенальті)

Голи: Форнальс, 38, Антоніо, 78 – Вейл, 6, Бреретон, 88

Вулверхемптон – Лідс – 1:0

Гол: Б. Траоре, 85

Ноттінгем Форест – Тоттенхем – 2:0

Голи: Лоді, 50, Лінгард, 57

Вилучення: Мангала, 75 (НФ)

Ньюкасл – Крістал Пелас – 0:0 (3:2 в с.п)

Саутгемптон – Шеффілд Венсдей (Ліга 1, третій дивізіон) – 1:1 (6:5 в с.п)

Голи: Ворд-Праус, 45+2 (пен.) – Віндасс, 24

Ліверпуль – Дербі (Ліга 1, третій дивізіон) – 0:0 (3:2 в с.п)

Манчестер Сіті – Челсі – 2:0

Голи: Марез, 53, Альварес, 58

На цій стадії Кубка ліги клуби АПЛ охоче застосовують ротацію, а Арсенал не став винятком. Мікель Артета надав відпочинок низці основних гравців, серед яких і Олександр Зінченко. Українець сидів у запасі, поки його конкурент Кіран Тірні та ще 10 футболістів лондонців мучилися з Брайтоном.

Нкетія вивів Арсенал вперед, але надалі домінувала команда Роберто Де Дзербі. Підопічні екс-тренера Шахтаря відігралися ще до перерви – Денні Велбек ударом з пенальті покарав колишню команду. У другій половині Мітома та Лемпті ще двічі ошелешили нинішнього лідера АПЛ. Зінченко таки замінив Тірні на 72-й хвилині, але українець нічим не зарадив команді. Ймовірно, на дистанції Арсеналу буде навіть вигідніше позбутися другорядного турніру.

Тоттенхем виставив доволі бойовий склад, проте це не допомогло продовжити боротьбу в турнірі. Підопічні Конте "проспали" дебют другого тайму і дали Ноттінгем Форест гандикап у 2 голи. Ні решта півгодини гри, ні вилучення Мангала на ситуацію не вплинули – "шпори" вилетіли від аутсайдера АПЛ.

Вулверхемптон зусиллями Бубакара Траоре дотиснув Лідс, а в багатьох матчах 90 хвилин не вистачило і довелося виконувати серію пенальті. У "лотереї" пощастило Блекберну, Ньюкаслу, Саутгемптону і резерву Ліверпуля, який лише таким чином пройшов команду третього дивізіону.

Головною вивіскою стадії, безумовно, був матч Манчестер Сіті – Челсі. Тут склади також були далекі від ідеальних, а перший тайм завершився без голів. У дебюті другого "містяни" взялися за справу. Особливо старався Марез, який забив прямим ударом зі штрафного і змусив Менді відбивати м'яч на ногу Альваресу – 2:0 за 5 хвилин.

Челсі мав достатньо шансів відіграти бодай один гол, але кураж піймав Штефан Ортега. Резервний кіпер Ліверпуля провів чудовий матч і забезпечив своїй команді вихід у наступний етап.