УКР РУС

Мудрик серед лузерів в рейтингу новачків Челсі – ЗМІ натякають на літній відхід

6 квітня 2023 , 23:33 / Читать на русском

Український півзахисник Михайло Мудрик опинився серед найбільш провальних трансферів Челсі цього сезону за версією авторитетного видання.

У сезоні 2022/23 клуб Михайла Мудрика витратив на трансферному ринку найбільшу суму серед усіх команд Європи. Для підписання нових виконавців "пенсіонери" витратили 600 мільйонів фунтів стерлінгів. Видання Goal сформувало власний рейтинг найкращих трансферів Челсі поточного сезону.

Мбаппе звинуватив ПСЖ в порушенні іміджевих прав – скандал спричинив відеоролик

Першу сходинку, на думку видання, заслужив Енцо Фернандес, який приєднався до колективу з Бенфіки за 120 мільйонів євро. На другому місці розташувався Веслі Фофана, а трійку лідерів замкнув орендований в мадридського Атлетіко Жоау Феліш. 

Українця Михайла Мудрика автори рейтингу залишили на передостанній сходинці. Найбільшим лузером визнано П’єр-Емеріка Обамеянга.

"Сині" виграли гонитву за високо оціненого українця, випередивши Арсенал, але окрім обнадійливого дебюту з лави запасних проти Ліверпуля на Енфілді в лютому, він виглядав як риба на суші. Мудрик ще не відкрив рахунок своїх голів за Челсі попри те, що мав шанси, і, схоже, фізично не готовий до вимог футболу АПЛ.

Погані виступи колишнього вінгера донецького Шахтаря вже стають приводом для занепокоєння для офіційних осіб клубу напередодні літа, яке, ймовірно, принесе серйозні зміни на полі та за його межами", – пояснює своє рішення GOAL.

Рейтинг трансферів Челсі за версією GOAL:

1. Енцо Фернандес;

2. Веслі Фофана;

3. Жоау Феліш;

4. Бенуа Бадіашиль;

5. Чезаре Казадеї;

6. Каліду Кулібалі;

7. Рахім Стерлінг;

...

13. Габріель Слоніна;

14. Михайло Мудрик;

15. П’єр-Емерік Обамеянг.