Напередодні Піке оголосив про рішення завершити кар'єру посеред сезону. Це був його 616 матч за Барсу і останній на Камп Ноу, хоча 35-річний центрбек ще може потрапити до заявки на Осасуну. Перед стартовим свистком трибуни влаштували потужну овацію Жерару, який вийшов у супроводі двох своїх синів. Був ще один трагічний підтекст – хвилина мовчання в пам'ять про працівника Барселони Роже Гарсії Ескріче.

Каталонці явно хотіли провести легенду ефектним футболом. Вже на 7-й хвилині Ферран заробив пенальті, влучивши у руку Кайкі. До "позначки" підійшов Лєвандовскі, але кволим ударом лише "лизнув" ліву стійку. Барса ніби не помітила цю невдачу і продовжила шматувати оборону Альмерії. Свій шанс забити мав навіть Піке, проте на кутовому пробив надто високо.

У Хаві могли бути претензії лише до Френкі де Йонга. Нідерландець виглядав мляво, регулярно фолив, та ще й "привіз" момент біля своїх воріт. Рамазані перехопив слабку передачу Френкі і вискочив на побачення з тер Штегеном – німець виграв епізод. У Барселони був свій марнотрат. Дембеле після передачі Феррана бачив перед собою порожні ворота і примудрився незграбно пробити у кіпера. Диво Альмерії вистояло до перерви, але потім настала сувора реальність. Барселоні вистачило 17 хвилин, щоб здобути комфортну перевагу. Дембеле отримав чудову передачу від Бускетса, накрутив кількох захисників і низом покотив у ворота – деколи Усман може бути холоднокровним. Всі питання зняв опальний де Йонг, який зіграв на добиванні після удару Фаті.

До кінця матчу залишилося чекати лише заміни Піке. На 84-й хвилині Хаві випустив Крістенсена замість героя вечора. Ще потужніший вибух трибун Камп Ноу, сльози Жерара і обійми з партнерами – надзвичайно емоційна мить!

Поєдинок спокійно докотився до перемоги Барселони, яка випередила Реал на 2 очки. Щоправда, мадридці у понеділок ще гратимуть проти Райо.