Колишній форвард Дніпра та збірної України залучив наших футболістів, спортсменів та іспанську діаспору до збору 5 мільйонів доларів на "Байрактар" для війська.

Ініціативу підтримали зірки українського футболу Олександр Зінченко, Василь Кравець, Роман Яремчук, Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка. Проекту також сприяють Посольство України в Іспанії та Міністерство оборони України.

"24 лютого росія своїм повномасштабним вторгненням в Україну показала усьому світові, на що здатен неадекватний дикий звір. Звір, який руйнує, вбиває, ґвалтує, знущається з мирного населення заради власного задоволення.

Цей звір не визнає нашої незалежності, історії, культури, ідентичності та наше право на життя. Саме тому намагається стерти з лиця землі найбільшу країну в Європі та її людей.

Я, Роман Зозуля, футболіст, волонтер і засновник благодійного фонду "Народна армія", проте добре знаю, що таке війна ще з 2014 року. Усі ці роки я присвятив допомозі моїй країні, але нинішня війна набагато страшніша і складніша.

Саме тому я звернувся до своїх друзів-футболістів, які проживають в інших країнах, а також до української громади в Іспанії, з ініціативою максимально об'єднатися для більш потужної підтримки України.

Якщо ти відчуваєш біль – ти живий. Якщо відчуваєш чужий біль – ти людина. Наша допомога Україні вкрай необхідна. Тому сьогодні за підтримки української громади в Королівстві Іспанія пропоную започаткувати збір коштів на реалізацію проєкту "Байрактар". Знаю, що сума велика, але якщо це змогли зробити Литва, Польща, переконаний, що Іспанія обов'язково впорається. Збір коштів відбуватиметься впродовж місяця", – сказав Зозуля на відео YouTube-каналу "Київський торт".